Uppgradera gitarren med nya delar

Har spelat på min gitarr så mycket att den nästan gått sönder och har känt att det är dags att skaffa några nya gitarrdelar. Jag sökte mig in på Dan Guitar där jag även köpte min gitarr från början, för att se på deras utbud av gitarrdelar. De har så många olika typer av delar och det går att hitta många välgjorda och professionella delar. 

Min gitarr är ganska enkel, en standardmodell från Fender, och jag känner att jag vill uppgradera den till en lite snyggare och modernare modell.

Du kan hitta gitarrdelar för både akustiska gitarrer och även elgitarrer vilket är vad jag har.

Vilken stil letar du efter?

Det finns många typer av stilar när du vill uppgradera din gitarr. Vilken stil letar du efter och vad är det för stil du vill ha på din gitarr? Beroende på vad du letar efter kan du behöva olika saker. Hos Dan Guitar kan du hitta allt från plektrum till helt nya sadlar. 

Jag är bara ute efter ett litet byte, mest en kosmetisk skillnad (ja, vissa kallar mig ytlig), så därför kommer jag främst byta till kvalitativa delar som även ser snygga ut.

Kolla med din återförsäljare

Om du behöver tips eller råd kan du alltid kolla med din återförsäljare. Det gäller även om du vill veta om du har en giltig garanti, samt tips om vilka typer av gitarrdelar som passar din gitarr.

Säkrast är att välja samma märke

Allra säkrast är att välja gitarrdelar från samma märke som din gitarr kommer ifrån. Givetvis finns delar från andra återförsäljare också, och säkerligen generiska varianter till lägre priser. Jag skulle dock fortfarande rekommendera dig att inte dumsnåla här, utan välj en produkt av hög kvalitet som du vet passar till din gitarr.

Vilka delar kan du hitta?

Vilka delar kan du då hitta till din gitarr? Jag kommer att gå igenom kortfattat några av de vanligaste delarna som du kan byta ut på din gitarr.

Sadlar

Sadlar är något du kan byta ut hos din gitarr. Hos Dan Guitar kan du hitta sadlar för alla typer av gitarrer, allt från elgitarrer till klassiska akustiska gitarrer.

Stall

Stallar kan du även byta ut. Dessa kommer oftast i olika färger och storlekar. Försäkra dig om att du har rätt stall för din gitarr.

Stallpinne

Om du behöver en stallpinne finns många typer av dessa hos Dan Guitar.

Mindre gitarrdelar

Bland de mindre gitarrdelarna kan du hitta bland annat stämskruvar, plektrumskydd, potentiometrar, knappar, skruvar, pickup-switches, samt knoppar och lås.

Letar du efter något annat?

Dan Guitar har ett enormt utbud av gitarrdelar, instrument, noter, samt allt annat du kan tänka dig i musikväg. Finns det något annat du letar efter, vilket jag inte tagit upp här, är chansen stor att du kan hitta det på deras hemsida. Dessutom kan du kontakta deras goda kundservice för att få hjälp med ditt specifika önskemål. Dan Guitar har snabb frakt och väldigt bra priser på deras sortiment av kvalitativa musikinstrument. Kika gärna in på deras hemsida idag för att hitta något för just dig.