kapstaden

3 saker som man måste uppleva i Kapstaden

Att besöka Sydafrika är definitivt ett äventyr som man sent kommer att glömma. Denne fantastiska plats har så mycket att se och så många olika aktiviteter att uppleva. När man talar om Sydafrika är det många som tror att detta enbart är en liten plats som man kanske besöker för att åka på en safariresa, men det är mycket mer än så. För de som aldrig tidigare har varit i Kapstaden – eller helt enkelt vill få lite tips på vad man kan se medan man är där – ska vi nedan ta en titt på några häftiga aktiviteter och sevärdheter som bara inte får missas.

Ta ett besök till Taffelberget

Taffelbergets platå är en plats som man sannerligen bör ta en färd till om man har tid över. Denne ligger 1 067 meter upp i luften, vilket ger sina besökare en fantastisk utsikt. För att ta sig upp till platån åker man en linbana som både är spännande och lite smått skrämmande för de som är höjdrädda.

Det är dock viktigt att se till så att man beställer denne färd i förväg då det vanligtvis är väldigt många som vill ta sig upp dit. Samtidigt måste man även se upp för vädrets makter, då det ibland är alltför dåligt väder för att ens få lov att åka upp dit. Så länge vädret är på ens sida kan man dock vara säker på att man får uppleva någonting helt fantastiskt. Det är svårt att beskriva hur makalös utsikten egentligen är, men det går säkerligen att gissa med tanke på hur högt berget är.

kapstaden

Shoppa och ät på billigt vis i V&A Waterfront

Om man vill ta en tur till en plats där man verkligen kommer att kunna köpa allting billigt så är det just Kapstaden som gäller. I denne stad kan man räkna med att det inte kommer att göra ont i plånboken och att man samtidigt får en riktigt rolig upplevelse. Den valuta som de betalar med i Sydafrika kallas ”rand”. Den var tidigare värd ungefär lika mycket som en svensk krona, men på senare år har den fallit så mycket att den nu enbart är värd omkring 60 öre. Som svensk kan man därför räkna med att det blir riktigt billigt både när det handlar om mat och om shopping. Sist men inte minst bör man även ta en tur till Cape Point för att njuta av den utsikten som finns där.