johannesburg

3 saker som man måste uppleva i Johannesburg

I Johannesburg behöver man aldrig vara rädd för att få en tråkig stund. Med alla de aktiviteter som finns är det en säkerhet att någonting passar en. Nedan ska vi tala lite mer om vad man bör tänka på när man besöker Johannesburg, samt de upplevelser som man inte får missa.

 

Att tänka på innan färden

Det finns ett par saker som man bör komma ihåg innan man ger sig iväg till Johannesburg. Först av allt kan det vara bra att veta att kollektivtrafiken vanligtvis är ganska galen och att det därför är bäst att åka taxi till de platser som man vill se. Det är många som undrar över huruvida det är säkert i Johannesburg eller inte, så det är därför nog skönt att höra att det har blivit mycket lugnare under de senaste åren. Likt de flesta andra städer finns det dock fortfarande vissa platser som man möjligtvis bör undvika. Exempel är Yeoville, Berea, Hillbrow och Alexandra.

Om man undrar över den tidpunkt som man bör åka blir man nog glatt överraskad över att vädret är ganska trevligt hela året runt. Om man ska ut på safariresa kanske man dock vill välja att åka under deras vinterhalvår, med tanke på att det inte finns en stor mängd löv och grönska som skymmer sikten. Under vintern har man därför en större chans att få syn på några fantastiska djur under safarin.

 

Sevärdheter i Johannesburg

Det finns så mycket att uppleva i Johannesburg till den grad då det inte går att lista upp allting här, men nedan ska vi i alla fall tala om tre ting att ta del av i denne intressanta stad. Först av allt får man inte missa det zoo som finns i Johannesburg. Här är alla inhägnaderna riktigt stora så att djuren får tillgång till att springa runt och leva ett lyckligt liv. Med tanke på att så många tar del av safari-upplevelsen missar alltför många att besöka zoot, vilket man definitivt inte bör missa.

Därefter har vi Apartheidmuseet som erbjuder en titt in i samhället såsom det tidigare såg ut. Det har ett stort antal utställningar och det kan därför vara en bra idé att besöka denne plats flera gånger för att hinna med allting. Sist men inte minst ska vi även nämna Walter Sisulus botaniska trädgårdar, där den vackra grönskan verkligen kommer till liv framför en. Man får tillgång till en fantastisk utsikt och en riktigt förträfflig upplevelse.