safari i sydafrika

Safari i Sydafrika

Att boka en resa till Sydafrika är sannerligen riktigt spännande. Det är en sådan utlandsresa som man definitivt inte får chansen att åka på särskilt ofta, och det är sannerligen en kontrast från hur vi har det här hemma i vårt avlånga land. Innan man ger sig ut på sitt livs resa bör man dock förbereda sig på vad som komma skall. Man bör tänka igenom alla sina val och boka de aktiviteter som man ska ta del av.

De flesta åker till Sydafrika för att få vara med på safari och potentiellt se massor av spännande djur, och detta är en aktivitet som man verkligen inte bör missa. Nedan ska vi tala mer om vad man bör tänka på innan man ger sig iväg till Sydafrika.

safari i sydafrika

Tänk på att inte vara respektlös mot djuren

När man är ute på sin safariresa är man från början väl medveten om att de djur som man kommer att få se är väldigt farliga på så vis att de kan göra stor skada om det skulle vilja. När man dock har åkt runt ett tag och ser många av dessa stora djur ta det lugnt vid sidan av vägen utan några tecken på att attackera kan man börja känna sig lite för säker. ”Jag trodde att dessa djur var tvättäkta rovdjur, men de verkar ju inte vara farliga alls!” kanske man tänker för sig själv.

Man ska dock inte låta sig luras. Djuren på safari har de flesta gångerna inget intresse av att attackera människor eller bilar, men om man närmar sig djuren alltför mycket kan de känna sig retade och attackera. Det är ofta inte lejonen som ger sig på en, utan snarare de stora djuren såsom flodhästarna och elefanterna. När allt kommer till kritan ska man alltså respektera djuren genom att hålla avstånd. På så sätt kommer ingen till skada och man kan istället njuta av sin safaritur.

Vad man bör förvänta sig

Det kan vara bra att tänka på att inte ha alltför höga förväntningar. Alla safariresor ser inte likadana ut och man kan aldrig veta vilka djur som man kommer att se. Det kan hända att man får syn på alla ”The big five”, men det kan samtidigt hända att man får se helt andra djur. Se därför till så att förväntningarna är rätt så låga och var istället nöjd med det som du lyckades se.