sydafrika resor

Åk till Sydafrika nästa gång

Jag tycker du ska åka till Sydafrika nästa gång du har möjlighet. Det kanske är på nästa semester med familjen eller kanske konferensresa, men åk dit! Varför? Jo… Jag har varit i 60 länder totalt i mitt liv och ett land skiljer sig ut. Ja precis, Sydafrika. Sydafrika resor i mitt hjärta! Jag kan rekommendera Sydafrika till alla, ung som gammal. Det finns så otroliga miljöer att besöka och faciliteter att ta sig an. Här under kommer jag att nämna ett antal aktiviteter att resa i sydafrika och när du har läst färdigt så hoppas jag verkligen att jag har kunnat övertyga dig. Nu kör vi!

Kapstaden

Första aktiviteten är Kapstaden – ett fantastiskt ställe. De flesta turister håller till i det gamla hamnområdet Waterfront som har gjorts om till ett mysigt centrum men många butiker, restauranger och barer. Härifrån går det även shuttlebussar hela dagen till stränder som Clifton och Camps Bay. I Kapstaden finns det många sevärdheter – vi har fortet från 1600-talet Castle of Good Hope, helt otroligt! Det finns även det trevliga marknaden Greenmarket Squara som skall besökas. Det kanske häftigaste att se är nog Robben Island där Mandela satt som fånge. Vi får inte glömma trädgårdarna Kirstenbosh med över 20 000 växter. Kapstaden är en otrolig inspirerande plats med något att se för alla!

Safari

Safari i sydafrika får vi absolut inte glömma. I Sydafrika finns kanske världens bästa safariupplevelse och det finns många olika möjligheter. T.ex. har vi det berömda Kruger National Park med fantastisk utsikt över Elefantfloden och den sydafrikanska bushen. Många safarin erbjuder även boende ute i djurlivet vilket jag kan rekommendera starkt. Om du har väldigt tur kanske du kan få se ”the big 5” eller några av dem. Vem vill inte se lejonflock eller en livs levande leopard i verkligenheter och inte bara på TV?

safari sydafrika
safari

Vinlandet

Nästan alla älskar vi vin. Vin är något Sydafrika är känt för över hela världen och de kan sitt vin vill jag säga. Det är något du inte får missa på en resa till Sydafrika. Det finns också här många möjligheter för vin-turer där du får ta del om Sydafrikas vinhistoria och se de vackra vingårdarna. Det sägs att det var holländarna och fransmännen som förde hit de allra första vinstockarna. Även här finns det möjlighet att bo mitt i Vinlandet för att verkligen smaka på vinets historia i Sydafrika.

Nu är det dags

Nu hoppas jag att jag har imponerat på dig så mycket att du vill åka på en resa till Sydafrika. Jag kan lova dig att du aldrig kommer ångra dig. Om du åker eller inte är ju trots allt upp till dig. Men lova mig att du besöker i alla fall Kapstaden och Vinlandet samt en safaritur om denna resa skulle gå i uppfyllelse. Det finns en stor mängd researrangörer till Sydafrika men jag kan rekommendera Nyati Safari starkt, de gav mig en trygg och enkel upplevelse och höll vad de lovade. Nyati har resor överallt i Afrika med många olika paket men om du är sugen (precis som jag) på Sydafrika så kan du gå in här – Aktiviteter och sevärdheter i Sydafrika för att se vad det finns för alternativ. Nu håller jag tummarna och hoppas det bästa för att du får resa till Sydafrika. Läs även mina andra inlägg för mer om Sydafrika.