Hållbara lampor som lyser upp i mörkret

Jag tycker inte om att känna mig begränsad när jag ger mig ut efter dess att mörkret faller. Tur då att det finns så många olika typer av ficklampor, pannlampor och andra bärbara lampor på Batterionline.se!

Tack vare en trofast ficklampa kan jag enkelt lysa upp tillvaron och se till så att jag syns för andra trafikanter. Oavsett om jag ska ge mig ut på en promenad, leta igenom en mörk vind eller utföra arbeten där jag har ett behov av att se varje mörkt skrymsle och vrå kan en ficklampa vara det ultimata valet. Det här verktyget kommer i en lång rad olika märken med varierande ljusstyrka, bredd och livslängd.

Batterionline har alla sorters lampor för dig, så att du klarar dig även nattetid. Se mer här för att få en överblick över vilka sorters lampor som erbjuds. Nedan kommer beskrivningar över de vanligaste typerna av bärbara lampor som du enkelt kan bära runt på, när du som mest behöver en.

Ficklampor

Är det bara jag som är nördig och nyfiken på hur ficklampan uppfanns? Den första ficklampan uppfanns 1898. Den var från början handhållen men för stor för att få plats i en ficka; senare under 1900-talet utvecklade varianter i ”fickformat”. De inbyggda ljuskällorna är numera ofta små kryptonglödlampor eller lysdiodlampor. Ficklampor är i regel batteridrivna, och moderna ficklampor har ofta laddningsbara batterier.

Det finns alla möjliga typer av ficklampor – laddningsbara ficklampor, campinglampor, LED-ficklampor, ficklampor med extremt hög lumen och räckvidd, ficklampor med nödbelysning som tänds automatiskt vid strömavbrott, samt ficklampor med discoljus. En av de största webbhandlarna för ficklampor är Batterionline. De har helt enkelt något för alla!

Pannlampor

En pannlampa är vanligtvis en liten, kompakt lampa fäst på ett band av stretchtyg. Det smidiga med pannlampor i jämförelse med ficklampor är att användaren kan ha båda händerna fria. En pannlampa kan komma väl tillhands i många fall. Oavsett om det är tal kring att arbeta i mörkret eller att ta en joggingtur på kvällen kommer en pannlampa att lysa upp ens väg. Medan en ficklampa kräver att man har en av händerna fria tillåter en pannlampa att man kan vandra, cykla, springa eller arbeta utan att behöva hålla i belysningen. Det kan därför många gånger vara en stor fördel att dra nytta av en pannlampa. Kika igenom Batterionlines sortiment för att se vilken pannlampa som passar dina behov.

De pannlampor som används i nattorientering är idag alltid lysdioder ofta flera, upp till 8 st. Pannlampan bärs på en huvudställning där batteriet antingen fästs på huvudställningen eller via en förlängningskabel, i en sele på ryggen eftersom batterierna kan väga ganska mycket. Batterierna som används är alltid av typen uppladdningsbara.

Man kanske är under intrycket att en pannlampa lyser på samma sätt som en ficklampa, men tro det eller ej finns det ytterligare funktioner som kan komma väl till användning. Vissa bra pannlampor har nämligen möjligheten att justera ljusstyrkan beroende på hur ljust eller mörkt det är på den plats där man befinner sig. I allmänhet kommer man att märka att vissa lampor har en tjockare ljusstråle än andra, men detta går ibland att justera genom att klicka på en knapp eller liknande. Naturligtvis ser pannbandet inte alltid likadant ut från pannlampa till pannlampa, så när man väljer stil får man helt enkelt gå efter det utseendet som man själv föredrar.